Maak nu een afspraak : 013 - 5430533
  • De tandarts speciaal voor kinderen
  • Welkom vanaf 3 maanden
  • Extra service vanaf de basisschool
  • Poetslessen op scholen en kinderdagverblijven
  • Wij spreken Nederlands, Duits, Engels, Pools, Spaans, Turks, Zweeds, Farsi, Russisch ,Hebreeuws en kunnen communiceren middels doventaal.

Direct aanmelden

Vulling

Helaas kan bij een periodieke controle door de tandarts blijken, dat ergens in het gebit toch een gaatje is ontstaan. De plaatsen waar gaatjes het eerst ontstaan, zijn de groeven in de kiezen en waar tanden en kiezen tegen elkaar aan staan. Voordat een vulling gemaakt kan worden, moet altijd eerst het aangetaste tandweefsel worden verwijderd. Het reinigen van een gaatje wordt door patiënten ook wel “boren” genoemd. Tandartsen spreken liever over “prepareren”. Eerst wordt het glazuur doorboord om toegang te geven tot het zachter dentine. De tandarts gebruikt daarvoor een snel draaiend diamantsteentje. Wanneer voldoende toegang is gemaakt, wordt het onderliggende zacht geworden dentine verwijderd. Dit gebeurt met een langzamer draaiend rond staalboortje. Het dentine wordt verwijderd, totdat de overgang van glazuur naar dentine schoon is. De meeste mensen associëren het prepareren met een vervelend geluid en met pijn. Door de voortschrijdende techniek zijn defturbines in de loop der jaren een stuk stiller geworden. De pijn kan vermeden worden door het gebruik van verdoving. De tandarts zal meestal ingaan op het verzoek van een patiënt om verdoving te geven.

Composietvulling in de tanden

Wanneer er een vulling gemaakt moet worden, zal de tandarts altijd kiezen voor een tandkleurig vulmateriaal. Het meest toegepaste materiaal is het composiet, een kunststofvulling, waarin gemalen glas- of kwartsdeeltjes zijn verwerkt. Composiet wordt altijd verwerkt in combinatie met de “etstechniek”, waarbij de tand eerst voorbewerkt wordt met fosforzuurhoudende gel. Deze techniek heeft als voordeel, dat de composietvulling een betere hechting krijgt aan de tand, daardoor beter aansluit en bijna onzichtbaar wordt. Na het uitharden worden de vullingen afgewerkt en gepolijst.

Contactgegevens

Jeugdtandverzorging Tilburg
Monteverdistraat 69
5049 EV Tilburg
013 - 5430533
tilburgnoord@samenwerkendetandartsen.nl
Avond en weekenddienst 0900-9990909

              

Openingstijden

Maandag:
8:00 - 17:00
Dinsdag:
8:00 - 20:00
Woensdag:
8:00 - 17:00
Donderdag:
8:00 - 17:00
Vrijdag:
8:00 - 16:30
Zaterdag:
Gesloten
Zondag:
Gesloten

Ophaalservice
De ophaalservice is alleen onder schooltijd.

 

Op de zaterdagen zijn we open voor preventie en QLF van 8:00 tot 15:00. Er is geen tandarts aanwezig en we zijn niet telefonisch bereikbaar. 

Afspraken op de dag zelf dienen geannuleerd te worden per mail.

Geen kosten

De tandartskosten voor kinderen tot de leeftijd van 18 jaar worden vanuit de basisverzekering vergoed. Voor deze kosten geldt geen eigen risico. Kosten voor een beugel en kroon- en brugwerk vallen niet onder de basisverzekering.

Jeugdtandverzorging | Alle rechten gereserveerd | © | Laatst gewijzigd Oktober 2021