Maak nu een afspraak : 013 - 5430533
  • De tandarts speciaal voor kinderen
  • Welkom vanaf 3 maanden
  • Extra service vanaf de basisschool
  • Poetslessen op scholen en kinderdagverblijven
  • Wij spreken Nederlands, Duits, Engels, Pools, Spaans, Turks, Zweeds, Farsi, Russisch ,Hebreeuws en kunnen communiceren middels doventaal.

Direct aanmelden

Preventieprogramma - Gewoon Gaaf

Bij Jeugdtandverzorging Tilburg werken we met een preventiemethode die aansluit bij Gewoon Gaaf. Gewoon Gaaf is een preventie methode voor ieder individueel kind van 0 tot 18 jaar en zijn of haar ouders/verzorgers. Samen met tandartsen, mondhygiënistes en preventie-assistentes helpen wij je gebit gezond en gaaf te houden. We werken er samen aan om te voorkomen dat er gaatjes of andere problemen ontstaan, want we zien liever gezonde, sterke tanden dan zieke tanden.
 

Graag zien wij uw kind met een leeftijd van 3 maanden voor de eerste afspraak in de praktijk. Zodat wij u voordat de tanden doorbreken van informatie kunnen voorzien en krijgt u van ons een pakketje met een tandenborstel en tandpasta. Het is namelijk heel belangrijk om meteen te beginnen met tandenpoetsen als de eerste tanden doorkomen. Dat is meestal rond een leeftijd van 6 maanden. In de praktijk geven wij advies over poetsen, voeding, water drinken, duimen en bijvoorbeeld de speen. Ook kunnen we QLF foto’s maken, deze foto’s tonen hoe het gaat met poetsen en of er een risico op gaatjes aanwezig is. Bij iedere controle ontvangt het kind een nieuwe tandenborstel met tandpasta in een leuk pakketje. Ook zijn er cadeautjes te verdienen en diploma’s te behalen.


Wij behandelen niet volgens een standaard, maar bekijken iedere patiënt individueel. Zo wordt er niet standaard fluoride aangebracht, enkel op indicatie. Wij geloven in het belonen van wie het goed doet. Is het gebit goed schoon en zijn er geen problemen? Dan hoeft het kind geen fluoridebehandeling te ondergaan en is sealen ook niet nodig. Ook hoeft het kind dan minder vaak te komen dan wanneer het risico op gaatjes heel hoog is. De grootste beloning is natuurlijk een leven lang een gezond gebit!

Contactgegevens

Jeugdtandverzorging Tilburg
Monteverdistraat 69
5049 EV Tilburg
013 - 5430533
tilburgnoord@samenwerkendetandartsen.nl
Avond en weekenddienst 0900-9990909

              

Openingstijden

Maandag:
8:00 - 17:00
Dinsdag:
8:00 - 20:00
Woensdag:
8:00 - 17:00
Donderdag:
8:00 - 17:00
Vrijdag:
8:00 - 16:30
Zaterdag:
Gesloten
Zondag:
Gesloten

Ophaalservice
De ophaalservice is alleen onder schooltijd.

 

Op de zaterdagen zijn we open voor preventie en QLF van 8:00 tot 15:00. Er is geen tandarts aanwezig en we zijn niet telefonisch bereikbaar. 

Afspraken op de dag zelf dienen geannuleerd te worden per mail.

Geen kosten

De tandartskosten voor kinderen tot de leeftijd van 18 jaar worden vanuit de basisverzekering vergoed. Voor deze kosten geldt geen eigen risico. Kosten voor een beugel en kroon- en brugwerk vallen niet onder de basisverzekering.

Jeugdtandverzorging | Alle rechten gereserveerd | © | Laatst gewijzigd Oktober 2021