Maak nu een afspraak : 013 - 5430533
  • De tandarts speciaal voor kinderen
  • Welkom vanaf het eerste tandje
  • Extra service vanaf de basisschool
  • Poetslessen op scholen en kinderdagverblijven

Direct inschrijven

Kindercoach

Wat doet een kindercoach?

De kindercoach begeleidt een kind naar een tandheelkundige behandeling toe. Soms zijn kinderen angstig voor het onbekende of hebben in het verleden een nare ervaring gehad. Dit kan er toe leiden dat het kind gespannen of zelfs angstig is vooraf aan het tandartsbezoek. De kindercoach kan helpen de angst van het kind te verminderen en er beter mee om te leren gaan. De kindercoach biedt ook een luisterend oor voor de ouders en kan zo nodig een gesprek inplannen om een aantal vragen te beantwoorden.

De tandarts verwijst je door, wat nu?

De eerste afspraak is het intakegesprek. Tijdens dit gesprek probeert de kindercoach te achterhalen waarom uw kind bang is. Ook ga je bekijken wat er nodig is om het tandartsbezoek voor het kind zo prettig mogelijk te laten verlopen. Het belangrijkste is een vertrouwensband te krijgen met het kind.

Er worden afspraken ingepland, hoe verloopt dit?

Na het intake gesprek zal de kindercoach een volgende afspraak inplannen. De afspraken zullen doorgaans 40 minuten duren. Tijdens de afspraken zullen wij het tempo van het kind aanhouden. Wij oefenen en geven uitleg over de behandeling. Dit alles doen wij spelenderwijs. Na het intakegesprek komt het kind 3 á 4 keer terug, voordat wij verwijzen voor de behandeling. Het doel is om het kind op een zo ontspannen mogelijke manier de behandeling te laten ervaren en ze met een lach op hun gezicht te laten vertrekken!

De behandeling zelf, hoe gaat dat in zijn werk?

Om de behandeling uit te voeren komt het kind bij een tandarts of mondhygiënist terecht. Dit zal op een rustige en ongedwongen manier gebeuren. Wij nemen de tijd! Tijdens de behandeling zal wederom goed uitgelegd worden wat wij op dat moment gaan doen. Het kind weet precies wat er komen gaat. Na afloop van de behandeling zal het kind worden beloond voor het meewerken zodat hij of zij trots kan zijn op zichzelf!

Zijn er kosten aan verbonden?

De kosten voor coaching worden direct bij de zorgverzekeraar ingediend. Bij kinderen tot 18 jaar valt dit in de basisverzekering.

Contactgegevens

Jeugdtandverzorging Tilburg
Monteverdistraat 69
5049 EV Tilburg
013 - 5430533
tilburgnoord@samenwerkendetandartsen.nl
Avond en weekenddienst 0900-9990909

              

Openingstijden

Maandag:
8:00 - 17:00
Dinsdag:
8:00 - 20:00
Woensdag:
8:00 - 17:00
Donderdag:
8:00 - 17:00
Vrijdag:
8:00 - 16:30
Zaterdag:
Gesloten
Zondag:
Gesloten

Ophaalservice
De ophaalservice is alleen onder schooltijd.

Geen kosten

De tandartskosten voor kinderen tot de leeftijd van 18 jaar worden vanuit de basisverzekering vergoed. Voor deze kosten geldt geen eigen risico. Kosten voor een beugel en kroon- en brugwerk vallen niet onder de basisverzekering.

Jeugdtandverzorging | Alle rechten gereserveerd | © 2019 | Laatst gewijzigd december 2019