Maak nu een afspraak : 013 - 5430533
  • De tandarts speciaal voor kinderen
  • Welkom vanaf 3 maanden
  • Extra service vanaf de basisschool
  • Poetslessen op scholen en kinderdagverblijven
  • Wij spreken Nederlands, Duits, Engels, Pools, Spaans, Turks, Zweeds, Farsi, Russisch ,Hebreeuws en kunnen communiceren middels doventaal.

Direct aanmelden

Ervaringen

Wij hopen natuurlijk dat iedereen tevreden is met de diensten die Jeugdtandverzorging Tilburg aanbiedt. Maar om het ook echt te horen is nog leuker!


Ervaringen van leerkrachten

Leerkracht kleutergroep Prins Bernhard school
"We vonden het allebei echt super leuk deze poetsles. Hij werd echt heel goed verzorgd en de kinderen waren er erg in geïnteresseerd. Yvette deed het ook erg goed, ze speelde in op de kinderen en legde het begrijpelijk uit. Hartelijk dank hiervoor. We zullen er volgend jaar vast en zeker weer gebruik van maken, vooral omdat het goed bevallen is."

Leerkrachten BS Prinsenbos, Gilze
‘Wij zijn heel tevreden over de tandenpoetsinstructie in de groepen. Yvette benaderde de kinderen op een heel positieve manier. Ze droeg een tandartsschort en had veel aanschouwelijk materiaal bij zich. Ze bracht de informatie spelenderwijs en keek in alle monden zonder een oordeel te geven. De poster waarop zichtbaar was hoeveel suikerklontjes er in verschillende soorten drinken zit maakte zelfs indruk op de leerkrachten.
Het spelletje met de blije en verdrietige tand vonden de kinderen het leukst. Na afloop kregen de kinderen een rugzakje met o.a. een tandenborstel en tandpasta mee naar huis. We hebben meteen een nieuwe afspraak gemaakt voor over een half jaar!’ 
         

Leerkracht groep 4 Kindercampus Oculus
Wij hebben de poetsles als zeer positief ervaren. De klas vond het erg leuk en van ouders heb ik begrepen dat ze het poetsen thuis al veel serieuzer namen. Erg leuk dat ze een eigen pakket meekregen en dat de les zo interactief was.  

Leerkracht groep 3 Kindercampus Oculus
Ik heb de poetsles als zeer zinvol ervaren. Het was erg leuk, de kinderen werden er bij betrokken en dat is altijd een succes! Dit zullen ze niet snel vergeten. Bedankt! 

Leerkrachten kleutergroepen, Basisschool Den Bijstere
De poetsles viel bij ons mooi binnen het thema 'Dit ben ik'. De kinderen waren enthousiast, met name doordat de les heel interactief is. En ze hebben er ook echt iets van opgestoken. De dagen daarna ging het nog regelmatig over voeding en of de tandjes daar 'wel/niet blij van werden'.  Het rugzakje met spulletjes om mee naar huis te nemen maakt het extra leuk! Goed ook dat hier zo'n (confronterende) afbeelding op de folder staat met het aantal suikerklontjes dat in pakjes drinken zit. Complimenten voor Yvette, hoe makkelijk ze een voor haar onbekende groep mee krijgt en haar vriendelijke/positieve/speelse houding t.o.v. de kinderen.
 

Ervaringen van kinderen

Emeera
Hoi ik ben Ameera ik vond het heel leuk en leerzaam want ik heb er heel wat van geleerd over tanden poetsen omdat ik heb gezien hoe ik voortaan mijn tanden moet poetsen dat vind ik leuk en nu weet ik hoe ik het moet doen en toen wij gingen tanden poetsen eerst deed ik het niet zo goed maar naar de les  heb ik er wat aan gedaan dus nu weet ik het wel dankzij de les van de tandarts dus ik bedoel nu kan ik het beter en toen je het uitlegde heb ik er iets van geleerd en ik vond het leuk toen jij ons leerde tanden poetsen en toen jij ons de soort van spelletjes liet doen en de tasje vond ik leuk en de dingen die er in zaten vond ik leuk : tandenborstel,tandpata,inschrijf formelier en de tasje  vond ik heel leuk en super mooi en ik vond het heel mooi van jullie dat jullie dat voor ons hebben geregeld ik vond het heel erg perfect van jullie dat jullie de tasje zo hebben ingepakt.
 
Catlina, groep 6
De tandenpoets les. Het was leuk ik vond het belangrijk. Want iedereen moet goed zijn tanden verzorgen.
Het tandarts is in noord. Je kan vrienden maken met andere kinderen van een ander school daar. De tandartsen zijn lief. Ze komen ook regelmatig naar scholen tanden poets les geven.
Wat kregen we???

  • 1 een tanden borstel
  • 2 een kleine tand pasta
  • 3 je kreeg een informatie boekje
  • 4 je kreeg een tasje

Je kreeg ook uitleg over wat voor tanden pasta je moet gebruiken bijvoorbeeld hoe je het best je tanden kan verzorgen 1 poets 2 keer per dag je tanden 2 check je tanden nog eens goed! Als je het al doet is het prima.

Merve, groep 6
Ze  geef  ons  les  over tanden  poetsen  was  best  leuk .    
We  hebe  tips  gekregen   hoe  je  moet  tanden  moet  poetsen. 
De  hele  klas  vont  het  leuk  .    
We  hebbe  exstra  tas  gekregen.   
ik  heb  veel  geleert.  Ik  von  het  super  leuk .  dus  het  heeft  veel  geholpen. 
Ik  hoop  dat  ze  kort  tijd  weerkomt.  Mijn  klas  vond het  ook  leuk.  
Ze  wertelde  hoe  lang  je  moet  poets  . per  dag  hoelang  je  moet  poetse.   
Ik  gebruikte  de  supele  meteen.   En  de tandarsten zijn   super  voorzichtig  met  je  gebit . 
HET  WAS  TOP   
1 ZE  WAS  LIEF .
2 ZE  WAS  AARDIG 
ZE  GAF  ONS  TAS  .             
DAAR  IN   WAARE  .   TANDEPASTA.   TANDEBORSTEL.  EN  TEKENING    EN  ZO  WAARE  ER  MEER  . 
 

Contactgegevens

Jeugdtandverzorging Tilburg
Monteverdistraat 69
5049 EV Tilburg
013 - 5430533
tilburgnoord@samenwerkendetandartsen.nl
Avond en weekenddienst 0900-9990909

              

Openingstijden

Maandag:
8:00 - 17:00
Dinsdag:
8:00 - 20:00
Woensdag:
8:00 - 17:00
Donderdag:
8:00 - 17:00
Vrijdag:
8:00 - 16:30
Zaterdag:
Gesloten
Zondag:
Gesloten

Ophaalservice
De ophaalservice is alleen onder schooltijd.

 

Op de zaterdagen zijn we open voor preventie en QLF van 8:00 tot 15:00. Er is geen tandarts aanwezig en we zijn niet telefonisch bereikbaar. 

Afspraken op de dag zelf dienen geannuleerd te worden per mail.

Geen kosten

De tandartskosten voor kinderen tot de leeftijd van 18 jaar worden vanuit de basisverzekering vergoed. Voor deze kosten geldt geen eigen risico. Kosten voor een beugel en kroon- en brugwerk vallen niet onder de basisverzekering.

Jeugdtandverzorging | Alle rechten gereserveerd | © | Laatst gewijzigd Oktober 2021