Maak nu een afspraak : 013 - 5430533
  • De tandarts speciaal voor kinderen
  • Welkom vanaf 3 maanden
  • Extra service vanaf de basisschool
  • Poetslessen op scholen en kinderdagverblijven
  • Wij spreken Nederlands, Duits, Engels, Pools, Spaans, Turks, Zweeds, Farsi, Russisch ,Hebreeuws en kunnen communiceren middels doventaal.

Direct aanmelden

Laat Jeugdtandverzorging Tilburg contact met u opnemen

Uw naam:*
Uw telefoonnummer:*
Contactgegevens

Jeugdtandverzorging Tilburg
Monteverdistraat 69
5049 EV Tilburg
013 - 5430533
tilburgnoord@samenwerkendetandartsen.nl
Avond en weekenddienst 0900-9990909

              

Openingstijden

Maandag:
8:00 - 17:00
Dinsdag:
8:00 - 20:00
Woensdag:
8:00 - 17:00
Donderdag:
8:00 - 17:00
Vrijdag:
8:00 - 16:30
Zaterdag:
Gesloten
Zondag:
Gesloten

Ophaalservice
De ophaalservice is alleen onder schooltijd.

 

Op de zaterdagen zijn we open voor preventie en QLF van 8:00 tot 15:00. Er is geen tandarts aanwezig en we zijn niet telefonisch bereikbaar. 

Afspraken op de dag zelf dienen geannuleerd te worden per mail.

Geen kosten

De tandartskosten voor kinderen tot de leeftijd van 18 jaar worden vanuit de basisverzekering vergoed. Voor deze kosten geldt geen eigen risico. Kosten voor een beugel en kroon- en brugwerk vallen niet onder de basisverzekering.

Extra service vanaf de basisschool

Vanaf het moment dat een kind naar de basisschool gaat, kun je er voor kiezen om het kind tijdens schooluren de tandarts te laten bezoeken. Kinderen worden met een taxibusje van de tandarts van school opgehaald en na de behandeling weer naar school terug gebracht. Dit gebeurt onder deskundige begeleiding. Deze haal- en brengservice wordt aangeboden aan kinderen van basisscholen en het praktijkcollege in Tilburg. Na de controle of behandeling krijg je een verslag thuis gestuurd. Zo blijf je op de hoogte van de mondgezondheid van je kind.

QLF Behandeling

Wanneer je naar de tandarts of mondhygiënist gaat voor de controle van het gebit wordt er naar verschillende zaken gekeken; de tanden en kiezen, het tandvlees, de tong en slijmvliezen. Er wordt beoordeeld of je last hebt van o.a. tandbederf/gaatjes (cariës) , ontstoken tandvlees (gingivitis) of een uitgebreide ontsteking van het tandvlees en kaakbot (parodontitis). Lees meer...

Pijn? Wat nu?

Bij tussentijdse klachten kun je ons telefonisch bereiken. Op werkdagen wordt direct  een afspraak gemaakt, zodat indien gewenst, nog dezelfde dag hulp kan worden verleend.

’s Avonds en in het weekend krijg je via ons antwoordapparaat het telefoonnummer van de dienstdoende tandarts.

Avond- en weekenddienst: 0900 - 9990909

Preventieprogramma - Gewoon Gaaf

Wil jij ook een gezond gebit voor je kind?  Wij werken met een preventiemethode voor kinderen van 0-18 jaar , waarbij je tandarts of mondhygiënist je helpt. Onder begeleiding van je mondzorgverlener kun jij samen met je kind het gebit sterk en gezond houden. Doe je mee? Lees meer.

Jeugdtandverzorging | Alle rechten gereserveerd | © | Laatst gewijzigd Oktober 2021