Gewoon gaaf

Gewoon gaaf

Het Ivoren Kruis heeft de preventiemethode Gewoon Gaaf ontwikkeld waar we bij Jeugdtandverzorging Tilburg mee werken. Gewoon Gaaf is een preventiemethode voor ieder kind van 0 tot 18 jaar en zijn of haar ouders/verzorgers. De bedoeling van deze methode is dat kinderen de 18-jarige leeftijd behalen met een onaangetast gebit.

Aanmelden als patiëntAfspraak maken

Vanaf welke leeftijd mag mijn kind naar de tandarts?

Graag zien wij uw kind met een leeftijd van 3 maanden voor de eerste afspraak in de praktijk. Zodat wij u voordat de tanden doorbreken van informatie kunnen voorzien en krijgt u van ons een pakketje met een tandenborstel en tandpasta. Het is namelijk heel belangrijk om meteen te beginnen met tandenpoetsen als de eerste tanden doorkomen. Dat is meestal rond een leeftijd van 6 maanden. In de praktijk geven wij advies over poetsen, voeding, water drinken, duimen en bijvoorbeeld de speen. Ook kunnen we QLF foto’s maken, deze foto’s tonen hoe het gaat met poetsen en of er een risico op gaatjes aanwezig is. Bij iedere controle ontvangt het kind een nieuwe tandenborstel met tandpasta in een leuk pakketje. Ook zijn er cadeautjes te verdienen en diploma’s te behalen.

Wij behandelen niet volgens een standaard, maar bekijken iedere patiënt individueel. Zo wordt er niet standaard fluoride aangebracht, enkel op indicatie. Wij geloven in het belonen van wie het goed doet. Is het gebit goed schoon en zijn er geen problemen? Dan hoeft het kind geen fluoridebehandeling te ondergaan en is sealen ook niet nodig. Ook hoeft het kind dan minder vaak te komen dan wanneer het risico op gaatjes heel hoog is. De grootste beloning is natuurlijk een leven lang een gezond gebit!

Afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken of patiënt worden bij ? Geef aan of u een nieuwe of bestaande patiënt bent:

Nieuwe patiëntBestaande patiënt

De tandarts speciaal voor kinderen

Wij zijn een instelling voor Jeugdtandverzorging voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Deelnemende kinderen krijgen bij ons een volledige gebitsverzorging. Ons team heeft bewust gekozen om met kinderen te werken. Wij doen dat met veel plezier en geduld. Ook vinden wij het belangrijk een vertrouwensband met je kind op te bouwen. Dat is fijn voor eventuele toekomstige behandelingen. 

Ook voor dove, slechthorende en buitenlandse kinderen
Een deel van de assistenten hebben de opleiding doventaal afgerond. Hierdoor kunnen wij ook doven en slechthorende kinderen optimaal behandelen. Ook hebben wij behandelaren die de volgende talen spreken: Nederlands, Duits, Engels, Pools, Spaans, Turks, Zweeds, Farsi, Russisch en Hebreeuws

 

Is uw kind al patiënt bij ons?

Afspraak maken


Nog géén patiënt bij ons? Meld u dan hieronder aan:

Geslacht/Gender:*
BSN (direct invullen versnelt het aanmeldproces) (citizen service number):
Staat u onder bewind?/Are you under guardianship?:*
Hoe bent u bij ons terecht gekomen?/How did you find us?:

 

Jeugdtandverzorging Tilburg
Monteverdistraat 69
5049 EV
Tilburg
Vr
8:00 - 16:30