Beugels

Beugels

Hoe werkt een beugel?

Een beugel trekt of duwt de tanden en kiezen in de goede richting. Een beugel moet regelmatig worden bijgesteld, opdat hij de tanden en kiezen de juiste kant op blijft duwen.

Aanmelden als patiëntAfspraak maken

Wanneer is een beugel nodig?

Een beugel is nodig als, de tanden naar voren of scheef staan, of als de tanden en kiezen niet goed op elkaar passen. De beugel zorgt er dan voor, dat de tanden en kiezen rechter komen te staan. De voordelen daarvan zijn, dat het kauwen beter gaat, dat het gebit gemakkelijker te poetsen is en dat een mond met rechte tanden er mooier uitziet.

Wat voor soort beugels zijn er?

Er zijn verschillende soorten beugels. Een slotjesbeugel bijvoorbeeld, die zit (tijdelijk) aan de tanden en kiezen vast. Soms in combinatie met een ‘buitenboordbeugel’. Deze zit vast met een band om het achterhoofd of de nek en zorgt ervoor, dat de groei van de bovenkaak minder snel gaat. Ook zijn er uitneembare plaatjesbeugels. Het hangt van verschillende factoren af voor welke beugel gekozen wordt.

Hoe werkt een beugel?

Een beugel trekt of duwt de tanden en kiezen in de goede richting. Een beugel moet regelmatig worden bijgesteld, opdat hij de tanden en kiezen de juiste kant op blijft duwen.

Hoe lang moet een beugel gedragen worden?

Over het algemeen moet een beugel twee tot drie jaar gedragen worden.

Kan ik mijn tanden gewoon poetsen?

Ja. Bij een uitneembare beugel poets je je tanden zonder de beugel in je mond. Ook de beugel zelf moet met de tandenborstel worden schoongemaakt. Bij een slotjesbeugel is het uitermate belangrijk om goed te poetsen. Het is vaak zeer lastig om rond de slotjes goed te poetsen. Er zijn ook speciale tandenborstels verkrijgbaar. Daarover ontvangt je de nodige tips, wanneer je de beugel krijgt.

Wie maakt de beugel?

In onze praktijk worden de beugelbehandelingen uitgevoerd door een tandarts. Voordat er een beugel gemaakt wordt, worden er röntgenfoto’s en gewone foto’s gemaakt. Ook worden er afdrukken van onder- en bovengebit gemaakt.

Hoe vaak moet ik op controle komen?

Meestal kom je één keer per maand voor controle. In het begin duren deze bezoeken ongeveer een half uur. Later worden die steeds korter.

Wat voel ik van een beugel?

De eerste dagen voelt een beugel vreemd aan. Het vreemde gevoel verdwijnt na een poosje. Je raakt dan aan de beugel gewend. Wel kunnen de tanden en kiezen na het bijstellen van de beugel gevoelig zijn.

Afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken of patiënt worden bij ? Geef aan of u een nieuwe of bestaande patiënt bent:

Nieuwe patiëntBestaande patiënt

De tandarts speciaal voor kinderen

Wij zijn een instelling voor Jeugdtandverzorging voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Deelnemende kinderen krijgen bij ons een volledige gebitsverzorging. Ons team heeft bewust gekozen om met kinderen te werken. Wij doen dat met veel plezier en geduld. Ook vinden wij het belangrijk een vertrouwensband met je kind op te bouwen. Dat is fijn voor eventuele toekomstige behandelingen. 

Ook voor dove, slechthorende en buitenlandse kinderen
Een deel van de assistenten hebben de opleiding doventaal afgerond. Hierdoor kunnen wij ook doven en slechthorende kinderen optimaal behandelen. Ook hebben wij behandelaren die de volgende talen spreken: Nederlands, Duits, Engels, Pools, Spaans, Turks, Zweeds, Farsi, Russisch en Hebreeuws

 

Is uw kind al patiënt bij ons?

Afspraak maken


Nog géén patiënt bij ons? Meld u dan hieronder aan:

Geslacht/Gender:*
BSN (direct invullen versnelt het aanmeldproces) (citizen service number):
Staat u onder bewind?/Are you under guardianship?:*
Hoe bent u bij ons terecht gekomen?/How did you find us?:

 

Jeugdtandverzorging Tilburg
Monteverdistraat 69
5049 EV
Tilburg
Za
Gesloten