Maak nu een afspraak : 013 - 5430533
  • De tandarts speciaal voor kinderen
  • Welkom vanaf 3 maanden
  • Extra service vanaf de basisschool
  • Poetslessen op scholen en kinderdagverblijven

Direct inschrijven

ROC Tilburg creëert eigen stageplaatsen met de Gezondheidsclinic

02-05-2018 - Tilburg

ROC Tilburg organiseert, in samenwerking met Samenwerkende Tandartsen Tilburg - Noord, de Gezondheidsclinic. Dit initiatief creëert extra stageplekken voor de eerstejaars studenten van de opleiding tot tandartsassistent.

De tandartsassistenten in opleiding worden tijdens deze stage beoordeeld op het behandelen van een patiënt en het uitvoeren van overige zaken die zich afspelen op een tandartspraktijk. Zo ontvangen zij een patiënt, voeren zij zelfstandig een kleurtest uit en geven zij poetsinstructie en voorlichting. Daarnaast leren de studenten om te reinigen en desinfecteren volgens de juiste richtlijnen. Yvonne Loogman, preventie-assistente bij Samenwerkende Tandartsen Tilburg - Noord, begeleidt en beoordeelt de tandartsassistenten in opleiding.

ROC Tilburg nodigt diverse basisscholen uit om deel te nemen aan de Gezondheidsclinic. Gedurende een periode van ongeveer vier maanden wordt er elke woensdagochtend een clinic gehouden, waarbij gemiddeld dertig basisschoolleerlingen aanwezig zijn. Zij volgen tijdens deze ochtenden in groepen verschillende workshops die allemaal in het teken staan van mondgezondheid.

De Gezondheidsclinic is een leuke, leerzame en succesvolle clinic voor zowel de basisschoolleerlingen, als de eerstejaars tandartsassistenten in opleiding van het ROC Tilburg.

 

 

Terug
Overig nieuws

24-03-2021
Tandenborstel tijdens corona
Moet ik iets speciaals doen met mijn tandenborstel tijdens corona

24-03-2021
Vertrouwen in uw tandarts
Het vertrouwen in de gezondheidszorg is in 2020 over de hele linie gegroeid. Maar liefst 85% van de mensen in Nederland heeft veel tot heel veel vertrouwen in de tandarts. Dat is meer dan in 2018 (78%). Dit blijkt uit de cijfers van de ‘Barometer Vertrouwen in de Gezondheidszorg’ van onderzoeksinstelling Nivel.

24-03-2021
De mondhygiënist - de specialist in preventieve mondzorg!
De meeste mensen gaan trouw elk half jaar naar de tandarts. Wat is dan nog de meerwaarde van een mondhygiënist?

24-03-2021
Infomedics - elektronische nota
De rekening van Infomedics digitaal en het betaalplan

24-03-2021
Reinigen tussen uw tanden en kiezen
Met een tandenborstel kunt u de ruimte tussen uw tanden en kiezen niet goed schoonmaken. Reinigen tussen de tanden en kiezen door te ragen (met borsteltjes), stokeren (met tandenstokers) of flossen (met tandzijde) biedt uitkomst.

18-03-2021
Elektrisch poetsen? Leer jezelf het poetsrondje aan!
Uit klinisch onderzoek blijkt dat een elektrische tandenborstel plak beter verwijdert dan een hand-tandenborstel. Wij adviseren daarom om dagelijks twee keer minimaal twee minuten elektrisch te poetsen. Wilt u weten hoe u dat het beste kunt doen?

23-04-2020
Vanaf woensdag 29 april zijn wij weer open!

02-01-2020
Wat kost een controle bij de tandarts?

13-11-2019
Gezond begint in de mond!
Over de relatie tussen de gezondheid van de mond en de rest van het lichaam wordt steeds meer bekend. Veel aandoeningen worden in de mond als eerste zichtbaar, bijvoorbeeld in de vorm van pijnklachten, wondjes, ontstekingen of schimmel.

28-05-2018
Gratis leuke goodiebag voor onze zwangere patienten!

14-03-2018
Tot 18 jaar worden vrijwel alle tandartskosten nog vergoed!

03-08-2017
Mondpiercing slecht voor het tandvlees
Ongeveer 5% van de jongeren draagt een mondpiercing. Inmiddels zijn de risico's bekend.

Jeugdtandverzorging | Alle rechten gereserveerd | © | Laatst gewijzigd juli 2021