Wat moet de tandarts weten van jou?

12-09-2023

Het is van groot belang om je tandarts volledig en eerlijk te informeren over je medische achtergrond. Met de juiste informatie kan de tandarts sneller en nauwkeuriger een diagnose stellen, en daardoor betere zorg bieden. Zelfs details die je misschien onbelangrijk lijken, kunnen voor de tandarts van waarde zijn.

Denk hierbij aan zaken zoals:

Medicatiegebruik of wijzigingen in medicatie
Sommige medicijnen kunnen bijwerkingen hebben die van invloed kunnen zijn op je mondgezondheid of op geplande tandheelkundige behandelingen.

Zwangerschap
Tijdens de zwangerschap kunnen hormonale veranderingen tandvleesproblemen veroorzaken, zoals zwangerschapsgingivitis (tandvleesontsteking). Je tandarts kan hiermee rekening houden bij het opstellen van een behandelplan en het plannen van afspraken om ervoor te zorgen dat zowel jij als je baby gezond blijven.

Chirurgische ingrepen
Sommige operaties en medische aandoeningen kunnen invloed hebben op de keuze van tandheelkundige behandelingen of anesthesie (verdoving) die veilig kunnen worden gebruikt tijdens tandheelkundige behandelingen.

Naast deze specifieke onderwerpen, is het ook handig om je tandarts op de hoogte te brengen van eventuele allergieën, hartaandoeningen, diabetes of andere chronische aandoeningen die je hebt. Het delen van deze informatie met je tandarts is belangrijk voor je mondgezondheid en helpt je bij een breder resultaat om je goed te voelen. 

Is uw kind al patiënt bij ons?

Afspraak maken


Nog géén patiënt bij ons? Meld u dan hieronder aan:

Geslacht/Gender:*
BSN (direct invullen versnelt het aanmeldproces) (citizen service number):
Staat u onder bewind?/Are you under guardianship?:*
Hoe bent u bij ons terecht gekomen?/How did you find us?:

 

Jeugdtandverzorging Tilburg
Monteverdistraat 69
5049 EV
Tilburg
Za
Gesloten