Maak nu een afspraak : 013 - 5430533
  • De tandarts speciaal voor kinderen
  • Welkom vanaf 3 maanden
  • Extra service vanaf de basisschool
  • Poetslessen op scholen en kinderdagverblijven
  • Wij spreken Nederlands, Duits, Engels, Pools, Spaans, Turks, Zweeds, Farsi, Russisch ,Hebreeuws en kunnen communiceren middels doventaal.

Direct aanmelden

Poetslessen en voorlichting

In Tilburg bezoekt Jeugdtandverzorging Tilburg geregeld basisscholen voor het geven van voorlichting en poetslessen.

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen beter hun tanden gaan poetsen na het krijgen van poetslessen. Jeugdtandverzorging Tilburg geeft om die reden regelmatig poetslessen in de klas op de basisscholen en op de kinderdagverblijven. Dit in samenwerking met het 'Hou je Mond Gezond' project van het Ivoren Kruis.

De poetsjuf/leraar leert de kinderen op een leuke en speelse manier poetsen en zij/hij geeft ook informatie over verantwoord eten en drinken .
Na afloop krijgen de kinderen een rugzakje met de tandenborstel, tandpasta, kleurplaat, mondspiegeltje en meerdere folders voor de ouders.


Wat gebeurt er tijdens de voorlichting en poetsles?

De poetsjuf van Jeugdtandverzorging Tilburg bezoekt alle groepen van de basisschool. Voor iedere groep is er een aangepast programma zodat de lessen voor iedere leeftijdscategorie interessant en leerzaam zijn. De poetsjuf neemt een koffertje mee waar voor ieder kind een tandenborstel en een tubetje tandpasta in zitten (dit is per leeftijdscategorie verschillend). Daarna wordt er voorlichting gegeven over tandenpoetsen en mondgezondheid. Dit zal bij peuters vooral gaan over wat een tandenborstel is en wat je daarmee moet doen. Bij de oudere kinderen gaat het bijvoorbeeld over wat frisdrank en snoepgoed met het gebit kan doen en hoe gaatjes voorkomen kunnen worden. Dit wordt op een speelse wijze gedaan waardoor kinderen enthousiast worden om te gaan tandenpoetsen!

Geïnteresseerd of meer informatie nodig? Neem gerust contact met ons op.

Contactgegevens

Jeugdtandverzorging Tilburg
Monteverdistraat 69
5049 EV Tilburg
013 - 5430533
tilburgnoord@samenwerkendetandartsen.nl
Avond en weekenddienst 0900-9990909

              

Openingstijden

Maandag:
8:00 - 17:00
Dinsdag:
8:00 - 20:00
Woensdag:
8:00 - 17:00
Donderdag:
8:00 - 17:00
Vrijdag:
8:00 - 16:30
Zaterdag:
Gesloten
Zondag:
Gesloten

Ophaalservice
De ophaalservice is alleen onder schooltijd.

 

Op de zaterdagen zijn we open voor preventie en QLF van 8:00 tot 15:00. Er is geen tandarts aanwezig en we zijn niet telefonisch bereikbaar. 

Afspraken op de dag zelf dienen geannuleerd te worden per mail.

Geen kosten

De tandartskosten voor kinderen tot de leeftijd van 18 jaar worden vanuit de basisverzekering vergoed. Voor deze kosten geldt geen eigen risico. Kosten voor een beugel en kroon- en brugwerk vallen niet onder de basisverzekering.

Jeugdtandverzorging | Alle rechten gereserveerd | © | Laatst gewijzigd Oktober 2021